De jaarlijkse bijeenkomst van onderzoekers in het netwerk van de SOMz heeft woensdag 23 maart 2016 weer plaatsgevonden. De bedoeling van deze bijeenkomsten is dat onderzoekers met verschillende achtergronden en vanuit diverse wetenschappelijke disciplines in een open sfeer kennis en ervaringen uitwisselen.

Op de 23ste maart waren 11 onderzoekers en bestuursleden van de SOMz bijeen in de mooie Bouwzaal van de FNV in Woerden. Voor de pauze deed elk van de deelnemers de eigen projecten of aandachtsvelden uit de doeken. Hoewel de bijeenkomsten een besloten karakter hebben, is voor belangstellende onderzoekers op aanvraag een beknopt verslag beschikbaar. Na de pauze presenteerden respectievelijk Saraï Sapulate (vergelijkend onderzoek naar de rol van de OR in Duitsland, Nederland en Frankrijk) en JosÈe Lamers (de ontwikkeling en resultaten van de E-OR) met dia-presentaties aspecten en resultaten van hun projecten.

Dit was de derde bijeenkomst van onderzoekers van de SOMz. De interesse voor deze bijeenkomst was veel hoger dan blijkt uit het eerder genoemde aantal aanwezige personen. Meer dan 25 onderzoekers en hun begeleiders hebben blijk van interesse gegeven. Om tal van redenen waren er uiteindelijk slechts 11 bijeen. De SOMz zal zeker doorgaan met het organiseren van deze bijeenkomsten vanwege het belang van het delen van kennis en vanwege de sfeer van de bijeenkomsten en het enthousiasme van de deelnemers.

Lees verder…