In Economic and Industrial Democracy van 2015 beschrijven Saraï Sapulete en Annette van den Berg hoe ondernemingsraden invloed kunnen hebben op de personele gevolgen van inkrimpingen en sluitingen van dochterondernemingen van multinationals. Zij doen dit op basis van procesanalyse in drie cases. Hun aandacht gaat met name uit naar twee elementen in het proces van beïnvloeden: het contactnetwerk van de OR en overeenkomstige belangen van OR en het lokale management. Dit laatste biedt een mogelijkheid van coalitievorming. Wilt u meer lezen klikt u dan hier.

Harmen Weinreich rondt op dit moment zijn masterscriptie af over de relatie tussen het nieuwe werken en medezeggenschap in (drie onderzochte) gemeenten. Zodra de tekst openbaar wordt zullen we dit vermelden.

Luuk Verburgh heeft een artikel over zijn onderzoek naar de veranderende samenwerking tussen medezeggenschap, bestuurder en achterban gepubliceerd in OR-Informatie (nummer 7-8 | juli-augustus 2015, pag. 26 e.v.). Het artikel is gebaseerd op onderzoek eerder vermeld in de literatuurlijst.