Het geplande congres van 8 maart over collectieve conflicthantering is verzet naar woensdag 25 april. Ons bereikt het bericht dat ondanks veel belangstelling de datum een probleem vormde. De SOMz heeft medewerking verleend aan de voorbereiding van het congres en we hopen dan ook dat 25 april voor veel belangstellenden meer geschikt is. De thematiek is belangwekkend genoeg.

Op 25 april 2018 organiseert dr. Katalien Bollen van de Universiteit Maastricht in samenwerking met de KU Leuven en SBIFormaat en met medewerking van de SER en van de SOMz een landelijk congres over de vraag hoe partijen als OR, vakbonden en ondernemings-bestuur omgaan met collectieve conflicten en wat de rol daarbij is van mogelijke interveniërende derden zoals adviseurs, mediators, juristen en de Bedrijfscommissies.

Deelname is open voor alle betrokken partijen en interveniërende derden.

Het congres is een onderdeel van het Europees project ’Third Party Interventions in Collective Conflicts in Organisations’ dat gesubsidieerd wordt door de Europese Commissie en dat tot doel heeft constructief conflictmanagement in organisaties te bevorderen. In het kader van dit project worden zowel interveniërende (derde) partijen als de conflictpartijen bevraagd over de praktijk van het omgaan met conflicten en hun tevredenheid hiermee. Het congres op 8 maart maakt onderdeel uit van dit project.

U kunt zich voor het congres aanmeldelden via deze link: https://www.sbiformaat.nl/training/conflicten-organisaties-voorkomen-beter-dan-genezen.